#

  Chord Company

  Chord Company har siden 1985 udviklet prisvindende kabler til lyd og video.

  Historien bag Chord Company

  Chord Company blev dannet i 1984. Det hele startede over en middag en aften i Salisbury, da en gruppe af Naim Audio-forhandlere fra USA bad Naim Audio UK om en DIN-til-RCA-forbindelse af god kvalitet.

  Ved bordet sad Sally Gibb, som dengang var gift med Naim Audio’s daværende salgsleder. Han fremsatte det (nu historiske) forslag om, at Sally Gibb kunne udvikle og konstruere disse kabler. Hun startede sin virksomhed, og med velsignelse fra Naim Audio begyndte rejsen for at fremstille kabler til det amerikanske marked.

  Da USA omtaler kabler som ‘chords’, virkede navnet ”The Chord Company”, med dets åbenlyse musikalske undertoner perfekt. Sally tegnede et logo, designede emballagen og begyndte at teste prototyper. Det var vigtigt for Chord, at det forblev britisk både i design og konstruktion og efter en del søgen fandt hun frem til nogle leverandører, der kunne levere den rigtige kvalitet. Hendes venner på Naim Audio leverede ekspertise og rådgivning, og mange af dem var med til at bygge de første kabler i deres fritid.

  Chord Company i dag

  I dag ledes Chord Company af Alan Gibb (Sally’s mand, med en lang fortid hos bl.a. LINN) og kablerne leveres fra Asien, Europa og USA. Alle kabler isoleres, samles, klargøres og sendes fra England, dog bliver grundkablet, som er de to billigste serier, leveret direkte fra Asien. De øvrige kabler op til og med ”Signature” leveres fra europæiske producenter. Endelig leveres grundkablet til Sarum og Chord Music fra amerikanske leverandører, hvor det amerikanske militær er den væsentligste kunde.

  God afskærmning og isolation

  Grundtanken i 95% af alle Chord-kabler er en god afskærmning og et uovertruffent fokus på isolationsmaterialet. Alle kabler har en kobberkerne og 95% af kablerne slibes for derefter at blive betrukket med sølv, hvorefter de slibes igen for at give den glattest mulige overflade.


  Prisliste