#

  Focal

  Focal´s ambition er, at gøre enhver lydoplevelse til et øjeblik af nydelse.

  Fra præcisionsmekanik til high-end højtalere

  Det hele startede i 1979 i Saint-Étienne, da Focal's ulmende talent slog rod i værkstedet for et familiedrevet firma med speciale i præcisionsmekanik. Dengang arbejdede der kun to mænd med fremstilling af højttalerdrivere, hvoraf den ene var Focals senere grundlægger, Jacques Mahul. Kreationer fra denne Hi-Fi-entusiast og Pink Floyd-fan har forført musikelskere og lydentusiaster over hele verden.

  Brandet Focal blev til en forretning ved at fremstille højttalerenheder til andre højttalerproducenter, mens et andet brand, JM-lab, koncentrerede sig om fremstilling af high-end højttalere. Flagskibet til denne første række højttalere var DB 13. Udstyret med en dobbelt-stemmespole-højttalerdriver, revolutionerede den verden af små to-vejs højttalere ved at gengive i en kvalitet og en lyd, der kunne sammenlignes med lyden i meget større højttalere.

  Virksomheden blev snart meget succesrig og begyndte at udvikle sine produkter inden for klassiske højttalere og ”high-end” højttaler-sæt.

  Bil stereo

  Jacques Mahul var også en ivrig bilentusiast, der ønskede at gøre sin barndomsdrøm til virkelighed - at køre i timevis imens han lyttede til musik. Derfor udviklede han de første komponentsæt med højttalerenheder, delefiltre og forstærkere til bilen. Det mundede ud i, at Car Audio-afdelingen blev oprettet i 1989.

  Det blev hurtig en afdeling, der blev henvist til, når talen faldt på stereo-udstyr til bilen. Og afdelingen blev en vigtig indtjeningskilde til styrkelse af resten af aktiviteterne i koncernen.

  En verdenskendt reference

  1995 markerede et vendepunkt i virksomhedens historie med den enestående luksushøjttaler, Utopia. Ambitionen med denne højttaler var at skubbe til akustikkens grænser og tjene som reference for kommende generationer af højttalere. Det, der kun var beregnet til at være en teknologisk udfordring, viste sig at blive et kommercielt produkt, som den internationale presse roste. Fra det øjeblik blev Grande Utopia en global reference i akustikkens verden. Denne bedrift blev gentaget i 2002 med Utopia Be og endnu en gang seks år senere og senest med den nuværende Utopia III EVO.

  I dag finder man Focal produkter i alle områder indenfor lydgengivelse; i studier, i biler, og ikke mindst indenfor hovedtelefoner. Flere anmeldere har således givet Focal’s Utopia hovedtelefon prædikatet ”Verdens Bedste hovedtelefon”.


  Prisliste

  Prisliste Custom Install